Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρώτη μας εκπαιδευτική εκδρομή

"Ο φόβος μέσα από των κόσμο των παραμυθιών"...
Με αυτό διάλεξε να ασχοληθούμε η δασκάλα μας για πρώτη εκπαιδευτική δραστηριότητα!
Περιμέναμε εκδρομούλα κανονική, βέβαια, με πούλμαν, μα όπως μας εξήγησε θα γίνει κι αυτό, την επόμενη φορά!
Κάθε φορά φορά, δηλαδή, σχολικό λεωφορείο θα παίρνουμε, και θα φεύγουμε από το σχολείο, μα για πρώτη φορά σκέφτηκε να αποφύγουμε τις μετακινήσεις, μέχρι λέει, να μας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη!
Και το θέμα που επέλεξε, ούτε αυτό ήταν τυχαίο! Θέλει να μας μάθει, λέει, να διαχειριζόμαστε τους φόβους και τις φοβίες μας, (που μεταξύ μας, είναι πολλές, ειδικά τώρα που ξεκινάμε στο "μεγάλο σχολείο!).
Ας μη λέμε πολλά λόγια όμως! Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου  θα έρθει στο σχολείο μας μία ομάδα από το "μουσείο συναισθημάτων" για την πρώτη μας εκπαιδευτική δραστηριότητα εκτός τάξης!
 Αυτό θα κοστίσει στους γονείς μας 6 ευρώ!
Μην ξεχαστείτε αγαπημένοι μας γονείς! Μέχρι την Τετάρτη, η κ. Μαρία πρέπει να μαζέψει τα χρήματα από όσους από εμάς ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα!

Εβδομάδα προόδου!

Την εβδομάδα που πέρασε ιδρώσαμε πολύ πάνω από τα τετράδιά μας!
Μάθαμε τις πρώτες μας συλλαβές!!!
Και δημιουργήσαμε λέξεις από αυτές! Τις πιο πολλές λέξεις εμείς τις βρήκαμε! Της δασκάλας μας δεν τις περνούσαν καν από το μυαλό, οι λέξεις που φτιάχναμε!
Και νιώσαμε όχι μόνο γι αυτό περήφανοι, μα και γιατί μάθαμε να γράφουμε σωστά και ορθογραφημένα τα ονοματεπώνυμά μας!!!
Και η δασκάλα μας χάρηκε! Τόσο που ήθελε όλο το σχολείο να δει ότι τα καταφέρνουμε θαυμάσια!
Μας έφτιαξε λοιπόν κάτι ψεύτικα τετραδιάκια και πάνω εκεί γράψαμε ολομόναχοι το ονοματεπώνυμό μας!!!
Μετά τα πήρε και τα κόλλησε στο έξω μέρος της πόρτας μας!!!
Όλοι πέρασαν για να θαυμάσουν τα γραμματάκια μας και να διαβάσουν ποια νέα παιδάκια φοιτούν στο Α1!
Έτσι θα γίνουμε διάσημοι στο σχολείο!!!

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

To σχολείο κλειστό λόγω απεργίας

Αύριο, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου το σχολείο μας θα είναι κλειστό, λόγω απεργίας! Οπότε αύριο, συνεχίζουμε ανενόχλητοι τον πρωινό μας ύπνο!
Όμως η δασκάλα μας, μας είπε ότι τη δεύτερη της απεργίας δεν θα συμμετέχει, κι έτσι την Τετάρτη και πάλι όλοι μαζί πίσω στην φρεσκοβαμμένη μας τάξη!
Καλή μας ξεκούραση παιδιά!

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Βάψιμο της τάξης μας

Να που τελικά τα καταφέραμε!!!
Τι εννοούμε;
Σήμερα το πρωί, πιστοί στο ραντεβού με τη δασκάλα μας, πολλοί από τους γονείς μας, βρέθηκαν στο σχολείο για να βάψουν και να καθαρίσουν την τάξη μας!
Και τα κατάφεραν τέλεια!!!
Στην αρχή η τάξη μας φαινόταν εντελώς ακατάστατη με τα πράγματά μας όλα μες τη μέση... βομβαρδισμένο τοπίο, τόσο που αποφεύγαμε να μπαίνουμε μέσα...

...όσο οι μαμάδες μας καθάριζαν επιμελώς ό,τι μπορούσε να καθαριστεί....

...όσο οι μπαμπάδες ίδρωναν βάφοντας τους τοίχους μας....

...εμείς χορτάσαμε παιχνίδι,  παρεούλα και φαγητό, αφού οι μαμάδες μας είχαν φροντίσει να μας στήσουν κι έναν τέλειο μπουφέ με φαγητά και γλυκίσματα!

Αγαπημένοι μας γονείς σας ευχαριστούμε για τον κόπο που κάνατε για εμάς, είστε όλοι σας καταπληκτικοί!

Όμως και εμείς, είπε η δασκάλα μας, υπήρξαμε άψογοι, γιατί καθόλου δεν τους απασχολήσαμε με σκανταλιές, μα παίζαμε ήσυχα για να μην ενοχλήσουμε την τόσο σοβαρή δουλειά τους!

Έτσι, οι γονείς μας και η δασκάλα μας, μαζί με την πολύτιμη βοήθειά μας, κατάφεραν να κάνουν την τάξη μας... καινούρια, και είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτό!

Τώρα ανυπομονούμε να τη δείξουμε και στους υπόλοιπους συμμαθητές μας  και στους γονείς τους, που δεν τα κατάφεραν να είναι σήμερα μαζί μας... Δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους!!! Ελπίζουμε μόνο να μην τους κάνουμε να ζηλέψουν πολύ, όταν τους αφηγηθούμε πόσο τέλεια περάσαμε...



Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόταση για παιδικό θέατρο

Ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου, με τη στήριξη της Google και του Saferinternet.gr, φιλοξενεί την παιδική θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου», την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 9:00 μ.μ. στο Βεάκειο, με ελεύθερη είσοδο.
Η παράσταση έχει στόχο να ενημερώσει παιδιά ηλικίας Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, δασκάλους και γονείς για τα πολλαπλά οφέλη του Διαδικτύου αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονούν από την αλόγιστη και χωρίς κριτική σκέψη χρήση του. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος πανελλήνιας εκστρατείας σε 10 ελληνικές πόλεις και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στη διδακτική ανθολογία της Βερόνικας Σαμαρά και του Γεωργίου Κορμά, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Σοφία Τσινάρη. Στην ξεχωριστή αυτή παράσταση γεμάτη από υπέροχες φιγούρες, χρώματα, μουσική και πρωταγωνιστή το Διαδίκτυο, πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Θάνος Αλεξίου, Άννα Πορφύρη και Μόνικα Κολοκοτρώνη. Μέσα από τρεις χαρούμενες και διδακτικές ιστορίες, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Διαδικτύου και εξοικειώνονται με τις θεμελιώδεις αρχές ασφαλούς χρήσης του.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Οδηγίες για το σχόλασμα

Οι γονείς μας και οι οδηγοί καλούνται να είναι στην εξώπορτα του σχολείου το αργότερο μέχρι τις 12:15. Η δασκάλα μας θέλει να φεύγουμε πριν να σχολούν και τα υπόλοιπα παιδιά από τη δευτέρα τάξη.
Αν για κάποιο λόγο δεν τα καταφέρετε, τότε η κ. Μαρία θα μας κρατάει στην τάξη, και όταν θα φύγουν όλα τα παιδιά, θα μπορείτε να μας παίρνετε από εκεί! 

Λειτουργία ολοημέρου

Το ολοήμερο θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και αυτό που γνωρίζουμε μόνο, σε αυτή τη φάση, είναι ότι θα λειτουργεί εώς τις 14:00.
Αυτό το πρόγραμμα θα τηρηθεί μέχρι και την Παρασκευή 20/9.
 Όσο για τη νέα εβδομάδα θα ειδοποιηθείτε με νέα ανάρτηση!

Πρώτη συνάντηση δασκάλας με γονείς (πρόσκληση για βάψιμο της τάξης)

Σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου η δασκάλα μας συναντήθηκε με όλους τους γονείς μας! Ανέφερε ότι ήρθαν όλοι και στην ώρα τους, πράγμα που χαρακτηρίζει θετικά τις οικογένειές μας!
Απ' έξω που κρυφοκοιτάζαμε, καταλάβαμε ότι όλα κυλούσαν περίφημα και ότι η δασκάλα μας συμπάθησε πολύ τους γονείς μας!

Μάλιστα, μέχρι που αποφάσισαν να μαζευτούν όλοι μαζί το Σάββατο 21/9 και 
ώρα 9:30 για να μας φτιάξουν, λέει, την τάξη μας ακόμα πιο ωραία!
Ο μπαμπάς της Φλώρας Κρητικού, ο κ. Αργύρης, είπε στους υπόλοιπους γονείς ότι θα τους δώσει δωρεάν ότι χρειαστεί για να βαφτεί η τάξη μας, επειδή, όπως μας είπε η Φλώρα, ο μπαμπάς της έχει χρωματοπωλείο.
Ευχαριστούμε πολύ κ. Αργύρη για την προσφορά σας!!!

Το Σάββατο, λοιπόν, όλα εμείς τα παιδιά θα είμαστε στο σχολείο με μπάλες και παιχνίδια και οι γονείς μας θα δουλεύουν για μας! Επειδή, όμως, δεν προβλέπεται οι μαμάδες μας να τα καταφέρουν με το βάψιμο, μάλλον θα πρέπει να έρθουν πολλοί μπαμπάδες, γιατί αλλιώς τάξη βαμμένη δεν πρόκειται να δούμε!
Κι αν οι μαμάδες δεν θα καταφέρουν να καθαρίσουν ταυτόχρονα την τάξη, ακόμα καλύτερα!
Το άλλο Σάββατο και πάλι παιχνίδι στην άδεια αυλή του σχολείου!  

Κλείσιμο συμφωνίας

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, εμφανίσαμε στην τάξη τις νέες μας τσάντες, που θα θέλαμε πολύ να τις δείξουμε και σε όλους εσάς τους γονείς μας...
Η δασκάλα μας σήμερα θα μας δώσει τα νέα μας βιβλία, που μόνο μαζί της θα μπορούμε να τα γνωρίσουμε, όταν αυτή θεωρήσει ότι ήρθε η ώρα...
Στη συνέχεια δείξαμε στη δασκάλα "πως δεν πρέπει να καθόμαστε"...

και η αλήθεια είναι πώς μερικές μας στάσεις την τρομοκράτησαν!!

Καταλήξαμε όμως, τελικά στη στάση "του καλού παιδιού"....



...που με αυτήν η δασκάλα μας θα είναι ικανοποιημένη!


Σαν καλά παιδιά θα τρώμε και στο διάλειμμα, για να μη μας κτυπήσουν τα μεγάλα παιδιά, λέει η κ. Μαρία.

Έτσι, ευχαριστημένη, θα οργανώνει παιχνίδια για εμάς....
και όλο και κάποιο δωράκι θα κερδίζουμε!!!!


Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Καλή σχολική χρονιά!!!

Σήμερα 12 Σεπτεμβρίου 2013 υποδέχτηκα τους νέους μου μαθητές στην πρώτη δημοτικού!
Ο μουσικός μας, κ. Θοδωρής Κόρακας, μαθαίνοντας στα παιδιά ένα σύντομο τραγούδι αφρικανικού καλωσορίσματος, τα χαλάρωσε αρκετά ώστε να ξεχάσουν τους γονείς που μόλις αποχωρίστηκαν.


Λόγω της ζέστης και της καλοκαιρινής μας ακόμα διάθεσης, αποφασίσαμε με τα παιδιά να γνωριστούμε στην αυλή, αφού πρώτα ξεναγήθηκαν σε όλο το σχολείο.

κι επειδή καθένας από την ομάδα μας θα πρέπει να απομνημονεύσει 26 ονόματα (μαζί με το δικό μου), βαλθήκαμε να παίξουμε παιχνίδια γνωριμίας!
Κι αφού αποφασίσαμε ότι για σήμερα "δουλέψαμε" αρκετά...  πήραμε τα μπαλονάκια μας και είμαστε έτοιμοι για το πρώτο σχόλασμα της χρονιάς!
Αύριο, θα πρέπει να φέρουμε τις νέες μας τσαντούλες και να σκεφτούμε κανόνες συμπεριφοράς που θέλουμε να ψηφιστούν στην τάξη!
συμφωνήσαμε πως όλα θα τα αποφασίζουμε από κοινού...
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!