Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Δημιουργώντας με τους γονείς!


Το Σάββατο το πρωί, πιστοί στο ραντεβού που έδωσαν στη δασκάλα μας, οι γονείς μας βρέθηκαν στην τάξη μας για να μάθουν και αυτοί τους τρόπους να αξιοποιούν καλλιτεχνικά τα σκουπίδια! 
Γιατί, αν δεν μάθουν οι γονείς μας, σίγουρα τα σκουπιδάκια θα καταλήγουν στους κάδους!


Οι δάσκαλοι ήμασταν εμείς τα παιδιά, που δείξαμε στους γονείς μας τον τρόπο και αυτοί επαναλάμβαναν ή τελειοποιούσαν τις εργασίες μας...

Εννοείται, ότι παίξαμε κιόλας!
 Μπαίναμε και βγαίναμε από την αίθουσα! 
Επιβλέπαμε τους γονείς μας να κάνουν σωστά τη δουλειά που τους αναθέσαμε και ξαναβγαίναμε να παίξουμε στην αυλή!
 Ξαναμπαίναμε να τσιμπήσουμε κάτι από τον ωραίο μπουφέ που μας έστησαν και πάλι έξω παιχνίδι και...
 πάλι μέσα για δουλίτσα!


Βλέπετε ετοιμάζαμε και την έκπληξη στις μαμάδες, και έπρεπε να φτιάξουμε πολλά "καρουλάκια" από λωρίδες περιοδικών!
 Η κυρία Μαρία τα κόλλησε τσάκα-τσάκα και ....έτοιμο το δώρο για τις μανούλες μας!

Αυτά τα υπέροχα κολιέ, από περιοδικά για πέταμα, στόλισαν το λαιμό των μαμάδων μας και εμείς περήφανα δίπλα σ΄αυτές, βγήκαμε αναμνηστική φωτογραφία!

 Σας ευχαριστούμε μανούλες που πάντα είστε παρούσες σε ό,τι κι αν κάνουμε, που μας στηρίζετε και μας αγαπάτε!
 Εμείς υποσχόμαστε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να σας κάνουμε περήφανες για εμάς!



Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Αγαπητοί μας γονείς,
αποφασίσαμε με τη δασκάλα μας να μην σας κρατάμε κρυφά πια όλα αυτά που ετοιμάσαμε από τα σκουπιδάκια που κουβαλάμε στο σχολείο...
Κι όχι μόνο θα σας τα δείξουμε, μα θα δημιουργησουμε κι άλλα μαζί με εσάς!
Σκεφτήκαμε να σας καλέσουμε στο χώρο του σχολείου μας, και συγκεκριμένα στην τάξη μας, όπου θα περάσουμε ένα ευχάριστο πρωινό, δημιουργώντας!
Καλό θα ήταν να φέρετε κανένα εργαλειάκι μαζί σας για να μη ζητάτε συνέχεια από τη δασκάλα μας όπως κάνουμε εμείς... εργαλεία από αυτά που δεν μας επιτρέπει η κυρία Μαρία να χρησιμοποιούμε! Κοπίδι ή μεγάλο ψαλίδι ή θερμοπίστολο για κόλλα σιλικόνης ή και όλα αυτά μαζί!
Φυσικά μπορείτε να έχετε μαζί σας άδεια μπουκάλια (π.χ.από σαμπουάν ή μαλακτικές μαλλιών).
κορδέλες, παλιά DVD, κουτάκια από μπύρα, φελούς και ότι άλλο εμπνευστείτε, να δώσετε και καμιά ιδέα στη δασκάλα μας που έχει ξεζουμίσει το μυαλό της για να αξιοποιήσουμε τα σκουπιδάκια μας!

Θα σας δείξουμε ότι μάθαμε, θα μας βοηθήσετε στα δύσκολα και επικίνδυνα ...
και όλοι μαζί θα μάθουμε πώς θα μειώνουμε τον όγκο των σκουπιδιών μας, δημιουργώντας αντικείμενα χρήσιμα μα και όμορφα!

Σας περιμένουμε αυτό το Σάββατο (10/5) και ώρα μετά τις 10 το πρωί!



Οι οδηγίες για τη γιορτή μας (όπως ακριβώς σας δόθηκαν).



Αγαπητοί γονείς,

Προκειμένου να διευκολυνθούμε οι διοργανωτές της καλοκαιρινής γιορτής, εσείς οι κηδεμόνες των παιδιών και τα ίδια τα παιδιά, αποφασίσαμε να σας ενημερώσουμε με αυτό το έντυπο για τον τρόπο οργάνωσης των λεπτομερειών, που αφορούν τη γιορτή.

Όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση, που είχαμε μαζί σας στις 7 Μαΐου τα παιδιά θα ντυθούν στο θεατρικό με κοστούμια που θα ραφτούν στα μέτρα τους και που οι τιμές τους θα διαφοροποιούνται από 10-15 ευρώ (τιμή αγοράς), ανάλογα την πολυπλοκότητα του κάθε κοστουμιού. Οι στολές έχουν συμφωνηθεί να δοθούν την Παρασκευή 30 Μαΐου, ημερομηνία που μέχρι τότε θα πρέπει να έχει γίνει εξόφληση.

Με τα κοστούμια τα παιδιά, ντυμένα όπως τη γιορτή, θα προσέλθουν στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου, την Κυριακή 1 Ιουνίου και ώρα 18:00-21:00
(οι γονείς δεν θα παρακολουθήσουν την πρόβα). Τη μέρα εκείνη θα πραγματοποιηθεί η γενική πρόβα της παράστασης, όπως επίσης τα παιδιά θα φωτογραφηθούν από επαγγελματία φωτογράφο σε ατομικές και ομαδικές πόζες (καθώς και σε στιγμιότυπα της παράστασης). Τις φωτογραφίες αυτές, θα τις πάρετε σε ξεχωριστό DVD μαζί με αυτό της παράστασης.


Μετά από συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων η γιορτή της πρώτης δημοτικού αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Ιουνίου και ώρα 19:00. Τα παιδιά τη μέρα της γιορτής δεν θα έρθουν το πρωί στο σχολείο, προκειμένου να είναι ξεκούραστα το απόγευμα για τη γιορτούλα τους. Το απόγευμα όλα τα παιδιά θα βρίσκονται στις 18:15 στις τάξεις  Α1 (τα παιδιά του Α1 και του τριθεσίου) και Α2 (τα παιδιά του Α2 και του μονοθεσίου). Οι δυο τάξεις θα είναι ανοιχτές και μετά το τέλος της γιορτής, σε περίπτωση που κάποιοι από εσάς θα θέλατε τα παιδιά να αλλάξουν ρούχα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μπουφέ, στο προαύλιο του σχολείου.

Σας γνωστοποιούμε ότι η γιορτή θα βιντεοσκοπηθεί, μετά από δική σας απόφαση, έτσι καλό θα ήταν θα αποφευχθεί η μαγνητοσκόπηση της γιορτής από το κοινό των θεατών (για τον αντίστοιχο λόγο και η φωτογράφιση).
Θα προσπαθήσουμε να έχουμε τα DVD την ημέρα που θα δοθούν τα ενδεικτικά (13/6/2014) για τη δική σας διευκόλυνση. Η τιμή των 2 DVD θα ανέρχεται στα 15 ευρώ. Θα βοηθούσε πολύ να προπληρωθούν κάποια από αυτά πριν τη γιορτή, προκειμένου να δοθεί η προκαταβολή, που έχει συμφωνηθεί.

Παρακαλείσθε, τέλος, να εξοφλήσετε στα ταμεία των τάξεων έξοδα που αφορούν την προετοιμασία της γιορτής (5 ευρώ), καθώς και τα έξοδα του μπουφέ (5 ευρώ) . Όλες οι αποδείξεις των εξόδων, που θα γίνουν μέχρι τη μέρα της γιορτής από εμάς τις διοργανώτριες και τους εθελοντές γονείς, θα κατατεθούν στα ταμεία των τμημάτων την αμέσως επόμενη μέρα.

Σας ευχαριστώ θερμά για την κατανόηση και τη στήριξή σας,