Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Εκδρομή στο βιωματικό πάρκο

Η μέρα της εκδρομής ξεκίνησε "γλυκά", αφού η Σοφία μας είχε τα γενέθλιά της! Της τραγουδήσαμε όλοι μαζί, μας κέρασε τα υπέροχα γλυκάκια της και φορτωθήκαμε τα εκδρομικά τσαντάκια μας, για να φύγουμε για την εκδρομούλα μας!

Περιμέναμε υπάκουα το πούλμαν έξω από το σχολείο και 8:30 ξεκινήσαμε....!

Φτάσαμε λοιπόν στο βιωματικό πάρκο "PARADISE"και αφού μας χώρισαν σε κορίτσια κι αγόρια, τα αγόρια ξεκίνησαν πρώτα το πρόγραμμα για την ανακύκλωση.  

αμέσως μετά την ενημέρωση, τους έδωσαν να φάνε μία μπανάνα και με τη φλούδα στο χέρι βγήκαν στον κήπο για να πάνε να την ρίξουν στον κάδο κομποστοποίησης...
Μα δεν πετιέται μόνη η φλούδα, μα μάζεψαν από το χωράφι με τις ελιές και τις πορτοκαλιές και ξερά φύλλα που θα βοηθούσαν όπως  είπε ο ειδικός τη διαδικασία της κομποστοποίησης...

Έτσι, φύλλα και φλούδες κατέληξαν στον κάδο κομποστοποίησης! Εκεί θα γίνουν ένα καλό λίπασμα για τα δεντράκια!


Όση ώρα τα αγόρια συμμετείχαν στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης, εμείς τα κορίτσια κάναμε βόλτες με ένα πόνυ, όπως επίσης χορέψαμε με κορδέλες ρυθμικής!
 Ήταν φανταστικά!!!!

Φυσικά, αμέσως μετά πήγαμε εμείς στην αίθουσα ενημέρωσης και μας είπαν διάφορα μυστικά, χρήσιμα για εμάς που ενδιαφερόμαστε να ανακυκλώνουμε τα σκουπίδια μας!

Αν και ήμαστε πολύ υπάκουα και ακούγαμε κάθε λέξη του ειδικού, δεν του είπαμε ότι όλα αυτά δεν ήταν και τόσο "μυστικά" για εμάς, που ήδη τα είχαμε ακούσει κι από τη δασκάλα μας...

(εν τω μεταξύ τα αγόρια έκαναν διάφορα αγορίστικα σπορ κι φυσικά πήγαν και αυτά βόλτα με το πόνυ!)

Πήραμε λοιπόν κι εμείς τις μπανανόφλουδές μας και ....

...αφού μαζέψαμε τα ξερά φύλλα που έπρεπε...

...καταλήξαμε στον κάδο κομποστοποίησης!

και δεν πετάξαμε μόνο εμείς... μα και η κ. Μαρία!!!

Μετά μας μάζεψε όλα τα κορίτσια για να πάμε να συναντήσουμε τα αγόρια! Μεταξύ μας, την ρωτούσαμε συνέχεια τι κάνουν και που είναι! Μας έλειψαν! (Υπάρχουν και οι σχετικοί έρωτες βλέπετε! χι! χι!)

Έτσι, συγκεντρωθήκαμε όλοι και αφού αποχαιρετήσαμε την εκπαιδευτική ομάδα του πάρκου, μπήκαμε στα πούλμαν! Γυρίζοντας να φύγουμε ακούσαμε τον ειδικό που αποχαιρετούσε την κυρία μας να της λέει ότι η συμπεριφορά μας ήταν υποδειγματική και της έδωσε συγχαρητήρια για εμάς!!!
Όχι τίποτα, για να τα ακούτε μερικοί γονείς μας που μας λέτε ατίθασα παιδιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου