Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Η εναρκτήρια ομιλία της δασκάλας μας

Με πολύ χαρά θα σας παρουσιάσουμε την παράσταση, που όλα τα τμήματα της πρώτης δημοτικού, σε μία άριστη συνεργασία, ετοιμάσαμε!
Το θέμα.. οικολογικό! 
Η επιλογή έγινε στα πλαίσια του κοινού άξονα των καινοτόμων δράσεων των τμημάτων Α1, Α2, Α Τριθεσίου και Α Μονοθεσίου, ο οποίος ήταν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών μας.
 Η νέα γενιά καλείται πιο επιτακτικά από ποτέ να προστατεύσει τον πλανήτη με όλα τα δυνατά μέσα. Αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση υλικών, οικονομία στην κατανάλωση υδάτινων πόρων και ενέργειας, προστασία των απειλούμενων ειδών ζωής, προσπάθεια για την αποφυγή μολύνσεων σε στεριά, θάλασσα και αέρα.

Έτσι η επιλογή του έργου που τα παιδιά θα ανεβάσουν με τίτλο «Προσοχή! Πετρελαιοκηλίδα» σκοπό είχε να μεταφερθούν στη θέση των έμβιων θαλάσσιων όντων, να ζήσουν τον πανικό και την αγωνία τους στον επικείμενο αφανισμό τους. Έτσι μέσα από αυτή την εικονική εμπειρία σκοπεύσαμε στο να πετύχουμε την πρώιμη μα απόλυτα απαραίτητη ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών μας για το περιβάλλον .

Ένα ακόμη μέλημά μας ήταν να φέρουμε κοντά τα παιδιά των διαφορετικών τμημάτων της πρώτης δημοτικού σε μία ενιαία παράσταση. Στα γκρουπάκια, λοιπόν, που θα παρουσιαστούν, συμμετέχουν ανάμεικτα από όλα τα τμήματα πρώτης. Το εγχείρημα αυτό μπορεί να κατέστησε σχετικά δύσκολες τις πρόβες μα ζήσαμε την αδελφοποίηση όλων των συνομίληκων μικρών μαθητών μας, αφού ο κοινός στόχος μιας επιτυχημένης παράστασης τους έφερε κοντά γνωρίζοντάς τους καλύτερα.
Την ομοιογένεια και την καλή συνεργασία τους θα τη διαπιστώσετε επί σκηνής!

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη συνάδελφο του Α2 Τίνα Ντάλντου για την άψογη συνεργασία που μου προσέφερε στη διοργάνωση αυτής της βραδιάς, τις συναδέλφους Έφη Γιαννοπούλου δασκάλα Τριθεσίου, την Κατερίνα Παπασιμάκη δασκάλα του μονοθεσίου για την πολύ σημαντική βοήθεια τους.
Το μουσικό μας κ. Θοδωρή Κόρακα για τις μουσικές επιλογές και τη δημιουργία στίχων και τη διδασκαλία του τραγουδιού των παιδιών.
Τη αγαπημένη θεατρολόγο Ίλια για τις πολύτιμες συμβουλές της και την άριστη συνεργασία της.
Για μια ακόμη φορά τον κύριο Κατσιμάνη, για το συντονισμό του ήχου.
Την αγαπημένη μητέρα μαθητή μου Γιάννα Καρατζογλίδη όχι μόνο για τη δωρεά όλων των υφασμάτων που χρειαστήκαμε μα και τη συρραφή της πετρελαιοκηλίδας.
Τη συνάδελφο Σταυρούλα Μούσχουρη για την προεργασία που έκανε από τη δική παράσταση στα σκηνικά.
Το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που πάντα είναι δίπλα μας και στηρίζει τις επιλογές μας.
Όλους τους συναδέλφους και το διευθυντή για τη στήριξη και την εμψύχωση στο έργο μας.

Τέλος όλους εσάς τους γονείς των μαθητών μας, που μας εμπιστευτήκατε και μας στηρίξατε οικονομικά και ηθικά όχι μόνο για αυτή τη διοργάνωση αυτής της γιορτής, μα και για όλη τη διάρκεια του πρώτου σχολικού έτους των παιδιών σας!

Ελπίζουμε να απολαύσετε την παράσταση που με κόπο μα με πολύ όρεξη κι αγάπη ετοιμάσαμε κι όλους εσάς!

Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου