Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Μαθήτρια της εβδομάδας

Μία γεμάτη εβδομάδα τελείωσε, και την Παρασκευή που πέρασε διαλέξαμε μαθητή της εβδομάδας. Και λέω "διαλέξαμε", γιατί αν εμείς όλοι, τα παιδιά, δεν είμαστε σύμφωνοι, τότε η κ. Μαρία δεν μπορεί να διαλέξει μαθητή της εβδομάδας. Αυτό ονομάζεται Δημοκρατία, όπως μάθαμε!
Αυτή τη φορά, δεν υπήρχε αντίθετη γνώμη από κανέναν μας και όλοι με πολύ χαρά και ενθουσιασμό σηκώσαμε την Σεβίνα μας ψηλά! Είναι άλλωστε αγαπητή σε όλους μας...

Πήρε και δωράκι και αστεράκι στον πίνακα. Αξίζει και αυτά και άλλα πολλά, γιατί η κ.Μαρία μας εξήγησε ότι όχι μόνο είναι ήσυχη και καλή μαθήτρια, μα είναι και πολύ γενναία!
Βλέπετε τη μαμά της Σεβίνας  τη διόρισε το κράτος να πάει να διδάξει στην επαρχία και η Σεβίνα δε θα την έχει  τις καθημερινές. Όμως, είναι θαρραλέα και πολύ ώριμη για την ηλικία της κι έτσι δεν έχασε το χαμόγελό της!
Άλλωστε, έχει όλους εμάς τους συμμαθητές της κοντά της να την κάνουμε να αισθάνεται πολύ καλά, όπως επίσης η κ. Μαρία μπορεί να είναι η μαμά για της καθημερινές!

Μπράβο, Σεβινάκι μας!

2 σχόλια:

  1. χαιρομαι γιατι βλεπω οτι περαν απο το διδακτικο εργο,στην ταξη αφαρμοζεται το παιδαγωγικο αξιωμα της αγαπης.Η δασκαλα κατευθυνει ολες τις ενεργειες με λογικη και υπευθυνοτητα,και ταυτοχρονα προσπαθει να ανακαλυψη τις ατομικες διαφορες των μαθητων.Πιστευω οτι μεσα απο το θεμα της γλυκυτατης Σεβινας,τα παιδια μας θα μαθουν(αλλα κυριως εμεις)να μην ειναι προσκολλημενα πανω μας,να τα εμπιστευομαστε,πως μπορουν να τα καταφερουν σε καποια επερχομενη δυσκολη κατασταση που ομως τα βοηθα να διαμορφωσουν μια ανεξαρτητη προσωπικοτητα,ως υπευθυνοι ανθρωποι στο μελλον!
    Ευχομαι στη μαμα της Σεβινας να ειναι πολυ συντομη αυτη η δοκιμασια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Μαρία.Είμαι η μαμά της Σεβίνας και μόλις διάβασα τα σχόλια σου και συγκινήθηκα!!!
    Δυστυχώς στην Αμαλιάδα εκτός των άλλων, ακόμα δεν έχω internet, αν και τη συγκεκριμένη περίοδο αυτό είναι το λιγότερο που με απασχολεί...
    Θα ήθελα να σ'ευχαριστήσω θερμά για την αγάπη που δίνεις στο παιδί μου και αυτός ήταν ο κύριος λόγος όπως σου είπα, που δεν το ρίσκαρα να την πάρω πάλι μαζί μου.Εξάλλου μου το λέει κι η ίδια πόσο όμορφα περνάει κάθε μέρα στο σχολείο, κι αυτό με παρηγορεί..Το θεωρώ απίθανο να είχε μια τόσο καλή και ευαίσθητη ΔΑΣΚΑΛΑ εκεί.Πιστέυω ότι με την αγάπη σου γλυκαίνεις τη λύπη από την έλλειψή μου στην ψυχούλα της!!! Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τις μαμάδες για τα πολύ γλυκά τους λόγια, και να ευχηθώ σε όλους Καλές Γιορτές κι ό,τι καλύτερο για τον καθένα!! Θα σε δω στις 23 Δεκεμβ που έχω άδεια..και πάλι Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή