Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Πρωταπριλιά!

Τι μέρα κι αυτή!!!
Το πρωί όλα μας μες την όρεξη να κάνουμε πλάκα στην κυρία Μαρία, πέσαμε πάνω της να της πούμε διάφορα ψεματάκια που είχαμε σκεφθεί!
Μα εκείνη όλο "καλό μήνα!" μας έλεγε...
Φαίνεται, όμως ότι η φασαρία που κάναμε ήταν υπερβολική, γιατί λίγο μετά η κυρία μας σοβάρεψε και μας είπε ότι επειδή χαλάσαμε τη συμπειφορά μας τελευταία θα πρέπει να αλλάξει κι αυτή τον τρόπο που μας φέρεται...Έτσι και το κλίμα ξαφνικά σοβάρεψε και προχωρίσαμε στην ορθογραφία...


Την ώρα που γράφαμε, όμως ορθογραφία η κυρία Μαρία, μας ψιθύρισε ότι τις κάμερες στην τάξη, σήμερα επιτηρεί μια επιτροπή που θα κρίνει ποια τάξη θα βγει καλύτερη τάξη της χρονιάς!
 Οι άλλες τάξεις δεν το ξέρουν γιατί οι δάσκαλοί τους δεν μπορούν να τους ενημερώσουν να κάνουν ησυχία! (Μόνο η δασκάλα μας ξέρει ότι οι κάμερες δεν πιάνουν τους χαμηλούς ήχους! έτσι με χαμηλή φωνή μας υποδείκνυε τι πρέπει να κάνουμε!).
Άλλωστε η επιτροπή διάλεξε τη σημερινή μέρα, γιατί , ακόμα κι αν οι δάσκαλοι το έλεγαν στα παιδιά τους να μην τους πιστέψουν, εξαιτίας της Πρωταπριλιάς! Εμείς όμως την πιστεύουμε την κυρία μας, γιατί ήταν πολύ σοβαρό το ύφος της όλη μέρα, καθοδηγώντας μας!
Θα καταλαβαίναμε αμέσως αν έλεγε ψέματα! 

Και φυσικά, καρφίτσα να έπεφτε θα ακουγόταν από εκείνη την ώρα και μετά! Σιγά μη χάναμε εμείς τα έπαθλα της καλύτερης τάξης της χρονιάς! Ούτε μιλούσαμε, ούτε κουνιόμασταν από τις θέσεις μας!!!
Και η μέρα κύλησε αργά και βασανιστικά, χωρίς αστειάκια και βλακειούλες!
Όταν σχολάσαμε η κυρία μας μας ρώτησε "τι μέρα ήταν σήμερα;" της απαντήσαμε ότι ήταν η 1η Απριλίου! Και εκείνη μας ξαναρώτησε "σας εκανα καμία πλακίτσα;" "Οοοοοόχι:" της απαντήσσαμε! "Έτσι νομίζετε!" μας λέει και μένουμε κοκκαλωμένοι! "και όλο αυτό με την επιτροπή τι ήταν;;;".
Έλεος κυρία Μαρία!!
Έλεος!!
 Μια μέρα που όλοι κάνουν πλάκες εμείς την περάσαμε να κάνουμε τους σοβαρούς!!
 Μας πώς την πατήσαμε έτσι, τόσο ξύπνια παιδιά;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου